Banja Nëna Naile - Kllokot
+383 45 385 555, +383 44 666 006

Terapitë

Lampa me Spektër të Frekuencave

Në kuadër të kompleksit SSTFR Banja Nëna Naile pervec terapive të njohura fizikale punon edhe Turmalina dhe Spektri i Frekuencave të cilat bëjnë të mundshme trajtimin e një numri të konsiderueshëm sëmundjesh dhe duke kontribuar në zbukurim, humbje peshe, formësim trupi, për të shëruar dhimbjet e qafës, shpatullave, belit, këmbëve si dhe tendosjet e muskujve.

Përdorimi i aparaturës së pêrparuar të Spektrit të frekuencës, është një mënyrë e mirë për të shëruar dhimbjet e qafës, shpatullave, belit dhe këmbëve, si dhe tendosjet e muskujve.

Në perputhje me matjet e bëra prej teknologjisë moderne, trupi njerëzor rrezaton në mënyrë konstante valë elektromagnetike me valë të gjërë, të cilat mbulojnë rrugë të mesme të largëta të rrezeve infra të kuqe dhe valë milimetrike (të dobëta).

Aparati i terapisë i prodhuar përmes përdorimit të parimeve të bionikës dhe teknologjisë elektronike, mund të stimulojë më përafërsi spektrin e rrezatimin njerëzor, dhe gjatë punës, mund të transformojë energjinë elektromagnetike në bioenergji e cila mund të thithet më lehtë prej trupit të njeriut.

Ne bazë të parimit koordinues të thithjes, ai kontribuon në prodhimin e efektit termal biologjik dhe efektit jo-termal në vendndodhjet e ndyshimeve patologjike, lehtëson përgjigjet fiziologjike dhe biokimike të trupit, dhe prodhon katër efektshmëri të mëdha biologike të rëndesishme për trupin e njeriut, duke bërë të mundur në këtë mënyrë, trajimin e sëmundjeve dhe kujdesin shëndetesor.

Aplikimet:

  • Ortopedi dhe Traumatologji:
    spondilozë cervikale, lendim i indeve të buta, tendosje e muskulit lumbar (mesit), osteoartropati.
  • Departamenti mjekësor:
    Bronkit, astem bronkiale, gastrit kronik, ulcere e duodenit, hepatit kronik, kapsllek, diarre, prostatitit kronik.
  • Departamenti kirurgjikal:Parandalim i infekcionit të plagës dhe shërimit të dobët të plagës.
  • Dermatologji:Herpes, ekzemë, neurodermatit, djegie të vogla, ulcera decubitus, morth.
  • Gjinekologjik:Sëmundjet e pezmatimit kronik të pelvisit, dismenorre (crregullim menstruacional).Peadri: pneumoni e fèmijève, shyta

Parafangoterapia

Parafangoterapia, e cila është një procedurë e termoterapisë, përdoret për transmetimin e ngrohtësisë specifike të parafangos d.m.th përzierje e peloidit të holluar apo baltës mjekësore me shumë minerale në trupin e pacientit. Temperatura e parafango është zakonisht 50 ° C. Ngrohtësia së pari përthithet nga lëkura e cila çon në një rritje të perfuzionit të lëkurës dhe më vonë ajo transmetohet në strukturat më të thella të trupit ku ka efekte anti-inflamatore. Këto pako rekomandohen për trajtimin e sëmundjeve të sistemit lokomotivë.

Indikacionet:

Parafangoterapia për shkak të mineraleve që gjenden në baltën mjekësore, jo vetëm që ka efekt kozmetik në lekurë por edhe terapeutik.
Ngrohja me ndikim të thellë, që vepron në lëkurë shkakton lirimin e muskulaturës, promovon qarkullimin e gjakut dhe lehtëson dhimbjet.
Trajton dhembjet reumatike, të muskujve, por mund të përdoret gjithashtu si përgatitje për ushtrime fizioterapeutike për të trajtuar fraktura, për të zvogëluar dhimbjen në artriti dhe për të trajtuar inflamacionin dhe tensionin e muskujve.

Kontraindikacionet: 

• Sëmundjet e sistemit kardiovaskular,
• Si sëmundje valvulare të zemrës,
• Miokardit,
• Sëmundjes koronare të zemrës.

Për më shumë nuk preferohet te plagët e hapura apo sëmundjet inflamatore të lëkurës.

Elektroterapia

Elektroterapia përdoret si terapi përcjellëse gjatë rehabilitim për relaksimin e spazmave të muskujve, parandalimin dhe vonimin e atrofisë së disusit, rritjen e qarkullimit të gjakut lokal, rehabilitimin e muskujve dhe stimulimin elektrik të muskujve, ruajtjen dhe rritjen e gamës së lëvizjes, menaxhimin e dhimbjeve kronike dhe ndërvepruese, dhimbje akute post traumatike, dhimbje akute post-kirurgjikale, shërimin e plagëve e shumë të tjera. Këtu përdoren lloje të ndryshme të rrymave si: Elektrostimulimi, TENS, rryma Diadinamike, Galvanike, Interferente, Elektroforeza, Magnet etj.

Të gjitha pajisjet elektroterapike kanë ngjashmëri të caktuara të tilla si përdorimi i fuqisë së baterisë për të aplikuar rrymë në elektroda. Terapitë ndryshojnë në frekuenca, forma të valëve dhe efektet. Këto janë disa nga llojet më të zakonshme të elektroterapisë:

• Stimulimi i nervit elektrik transkurrent
• Stimulimi elektrik i muskujve
• Rryma interferenciale
• Terapia me pulsim elektromagnetik
• Stimulimi galvanik

Terapia me ultrazë dhe lazer shpesh grupohen me elektroterapi ose me kategorinë më të gjerë të agjentëve elektro-fizikë edhe pse nuk japin një rrymë elektrike. Me ultrazë valët e zërit drejtohen në zonën e prekur për të përshpejtuar procesin e shërimit. Terapia me laser mund të përdoret gjithashtu për të ndihmuar në shërimin e indeve dhe ofron një trajtim më të synuar dhe intensiv.

Elektroterapia zakonisht përdoret në lidhje me trajtime të tjera në vend se vetë. Për njerëzit që i nënshtrohen terapisë fizike, elektroterapia mund të lehtësojë dhimbjen në mënyrë të mjaftueshme për një individ që të marrë pjesë më aktive në ushtrimet e synuara. Elektroterapia është një nga opsionet për lehtësimin e dhimbjes duke fituar vëmendje, pasi rreziqet e mundshme dhe efektet anësore të barnave opioidike (narkotike) janë bërë më të dukshme.

Përpjekjet për të përdorur rrymën elektrike për të ndihmuar në shërimin kthehen në kohët e lashta. Epoka moderne e elektroterapisë filloi me trajtim për ankth dhe depresion dhe numri i përdorimeve të mundshme është rritur që atëherë. Elektroterapia është përdorur për të trajtuar dhimbjen kronike dhe lodhjen kronike në përgjithësi, si dhe:

• Dhimbje diabetike nervore
• Fibromialgjia
• Migrenat
• Shërimi i plagës
• Stimulimi i rritjes së kockave

Elektroterapia mund të marrë shumë forma, por lloji më i zakonshëm është stimulimi i nervit elektrik transkurrent.

Scroll to top Whatsapp