Banja Nena Naile, Kosovë - Kllokot
+383 44 666 006

Parafangoterapia

Parafangoterapia, e cila është një procedurë e termoterapisë, përdoret për transmetimin e ngrohtësisë specifike të parafangos d.m.th përzierje e peloidit të holluar apo baltës mjekësore me shumë minerale në trupin e pacientit.
Temperatura e parafango është zakonisht 50 ° C. Ngrohtësia së pari përthithet nga lëkura e cila çon në një rritje të perfuzionit të lëkurës dhe më vonë ajo transmetohet në strukturat më të thella të trupit ku ka efekte anti-inflamatore. Këto pako rekomandohen për trajtimin e sëmundjeve të sistemit lokomotivë.

Indikacionet:

Parafangoterapia për shkak të mineraleve që gjenden në baltën mjekësore, jo vetëm që ka efekt kozmetik në lekurë por edhe terapeutik.
Ngrohja me ndikim të thellë, që vepron në lëkurë shkakton lirimin e muskulaturës, promovon qarkullimin e gjakut dhe lehtëson dhimbjet.
Trajton dhembjet reumatike, të muskujve, por mund të përdoret gjithashtu si përgatitje për ushtrime fizioterapeutike për të trajtuar fraktura, për të zvogëluar dhimbjen në artriti dhe për të trajtuar inflamacionin dhe tensionin e muskujve.

Kontraindikacionet:

• Sëmundjet e sistemit kardiovaskular,
• Si sëmundje valvulare të zemrës,
• Miokardit,
• Sëmundjes koronare të zemrës.

Për më shumë nuk preferohet te plagët e hapura apo sëmundjet inflamatore të lëkurës.

Scroll to top Thirr Tani